Kutcomputers!

Door Glaanie op maandag 17 december 2007 14:55 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 4.874

Computer zijn nuttige dingen, behalve wanneer ze niet meewerken, terwijl het nog geen eens jouw schuld is. Ik heb zo'n computer staan...

Gisteravond + vanmorgen bezig geweest om mijn oude pc opnieuw te installeren voor mijn ouders. Windows XP geinstalleerd met de OEM cd's (gelukkig een optie om alleen Windows te installeren zonder troep!) en met ctrl+shift+F3 de OEM installatieschermpjes overgeslagen omdat ik daar geen zin in had, eerst de updates maar. Goed, verbinding gemaakt met internet, updates binnenhalen (bijna 180 MB aan updates, SP2 was al geinstalleerd!) en dit 's nachts laten doorlopen en installeren. Prima.

Vanmorgen computer opnieuw opgestart en Office XP geinstalleerd, geupdated en daarna was Nero 6 aan de beurt. Prima, ik dacht klaar te zijn, wil de computer verzegelen via sysprep om daarna alsnog de OEM schermpjes door te lopen waar ik gisteravond geen zin in had. Computer start op ... Windows logo ... ALERT! "Setup is niet correct uitgevoerd, voer Setup opnieuw uit." KUHUHUHUHUUUT! Veilige modus ... Nope, nog steeds dezelfde foutmelding. Stap voor stap bootproces ... Nope, nog steeds.

Tja, daar zit je dan, chagerijnig omdat je op je vrije dag al vroeger je nest was uitgegaan om die computer te doen, doet het kreng het niet. Blijkbaar moet je toch eerst de OEM schermpjes doorlopen om daarna pas de updates te installeren. Okidoki, doen we toch, dus weer opnieuw. Na 3,5 uur hetzelfde ritueel door te hebben gelopen (Windows Update was traaaag, 32 KB/s gemiddeld) wil ik de computer afslutien. Bezig met afsluiten ... Uit. Hehe, eindelijk, tijd voor een kopje thee ... PIEP! Piep? Was dat de piep van de computer? Ja hoor, kreng start weer op! &*(^&*^ opnieuw afsluiten dan maar. Start -> Afsluiten -> Afsluiten. Lalala. Uit. En 2 seconden later weer aan! WTF? De powerknop 6 seconden ingedrukt houden lukte wel, dan maar zo. Gelukkig extra garantie genomen toen ik de computer kocht, nog tot mei volgend jaar garantie. Straks maar even Packard Bell bellen, wil eerst even de frustratie van mij wegschrijven.

Volgende: Ziek + niet-werkende kachel = bleh 12-'07 Ziek + niet-werkende kachel = bleh
Volgende: Teveel games... 12-'07 Teveel games...

Reacties


Door Tweakers user krvabo, maandag 17 december 2007 15:20

Lol, vrij lullig.
Zelf heb ik nog nooit zulke problemen gehad en blij toe ook zo te zien :P

Door Tweakers user Alex), maandag 17 december 2007 16:47

Heb ik ook ooit eens gehad, bleek aan WMP 11 te liggen. WMP 11 + Sysprep is een no-go, somehow...

Door Tweakers user SpoekGTi, maandag 17 december 2007 20:07

Btw windows afsluiten en een restart krijgen is vaak een BSOD met afsluiten. Kan je PB wel gaan bellen maar die gaan niets doen aan je software probleempje hoor ;)

Door Tweakers user Glaanie, maandag 17 december 2007 20:49

Nou, de computer gaat wel uit (lichtjes uit, hd's en fans uit etc), maar 2-3 seconden later gaat'ie weer aan alsof iemand op de knop heeft gedrukt. Dus een BSOD kan het niet zijn, dan blijft alles vrolijk aan en zou er iets in de logs zichtbaar moeten zijn, en ik zie geen problemen bij het afsluiten. Het lijkt mij dus wel dat het iets hardwarematigs is.

Door Tweakers user Alex), maandag 17 december 2007 23:15

Misschien een netwerkkaart of een power management ding dat ervoor zorgt dat je computer weer opstart. Zet dingen als Wake on LAN maar eens uit :)

Door Tweakers user wvdburgt, dinsdag 18 december 2007 10:36

Je had ook een mac kunnen kopen?:P

Door Tweakers user Glaanie, dinsdag 18 december 2007 15:01

Heb ik destijds wel over nagedacht, ik wilde een Mac Mini kopen, maar toch niet gedaan vanwege de betere uitbreidbaarheid van een PC, de prijs en het feit dat ik lekker wilde gamen (niet extreem op super reso's met 100xAA enzo). En alsof Macs nooit stukgaan :p

Reageren is niet meer mogelijk