Trein en sneeuw

Door Glaanie op dinsdag 25 maart 2008 16:54 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 9.983

H-o-l-y shit! :X Vanmorgen nog een aardig glibberpartijtje meegemaakt... Had net m'n auto ontdaan van stuifsneeuw en een dun laagje ijs en reed voorzichtig de wijk uit (waar dus niet gestrooid was en spekspiegelglad was). Met een gangetje van 10 km/uur was dit wel te doen. 3 bochtjes verder ben ik op de grote weg waar ik 200 meter verderop het stoplicht op oranje zie gaan. Uit macht der gewoonte laat ik de auto uitrollen, terwijl ik terugschakel (niet remmen). Op de laatste 30 meter (reed toen 15 km/h ofzo en licht was paar seconden rood) toch maar voorzichtig geremd, maar in plaats van remmen, ging mijn auto voorzichtig richting stoeprand. Snel koppeling ingedrukt om de druk van de wielen te halen en sturen in de richting waar ik naartoe wil, dat heb ik geleerd bij de rijvaardigheidstraining. Maar hoe ik ook stuurde, ik kreeg de auto niet rechtdoor, in plaats daarvan gleed de auto van links naar rechts (afhankelijk hoe ik stuurde). Ondertussen reed ik keihard door rood heen, omdat ik voor geen meter afremde, gelukkig reed er niemand, behalve 1 persoon die even op mij wachtte, want die zag dat het niet goed ging :p Het wegdek werd op het kruispunt iets droger, waardoor mijn auto weer grip had en ik weer door kon rijden. Ik heb mijn weg weer vervolgd, maar niet harder dan 30 gereden. Het gekke is, dat ik totaal niet in paniek raakte, ik dacht aan mijn training, maar dat hielp niet echt, want glibberen op een gecontroleerd stuk is wat anders dan op een kruispunt terwijl je vol door rood rijdt. Gelukkig heb ik die training gehad, anders had ik misschien wel achterstevoren gestaan of erger.

Maar het was nog niet over, de dag was tenslotte maar net begonnen. Ik was bij het treinstation (Uitgeest) aangekomen en zag net mijn trein wegrijden. Nou ja, geen punt, pak ik wel een trein later, normaal ben ik om 8.50 uur op mijn werk, nu zou ik om 9.20 uur op werk zijn en de winkel gaat toch pas om 9.30 uur open, dus had tijd zat. Nadat ik even had gewacht tot het ergste sneeuw was afgelopen, ben ik 10 min later mijn auto uitgegaan en naar de overdekte halte gegaan. Terwijl ik mijn krantje aan het lezen was, zag ik op het vertrekbord dat de trein 15 minuten vertraging zou hebben. Grrr :(, even de collega's gebeld dat ik nog wat later zou komen (goddank stonden we met z'n drieen vandaag, anders had de winkel niet om 9.30 open gekund) en weer afwachten. 5 minuten later, en het bord was veranderd naar 25 minuten vertraging. Ik had niet veel zin om te wachten en ben naar het volgende perron gaan lopen, naar de trein richting Amersfoort, die ook zou stoppen in Amsterdam Centraal Station, dan zocht ik daar wel uit hoe ik verder zou gaan. Intussen werd er omgeroepen dat reizigers voor de richting Zaandam en Centraal diezelfde trein konden pakken, dus ik met de meute mee richting perron 4. In die (overvolle) trein gereden tot Centraal en daar gelopen naar het perron waar de trein richting Bijlmer Arena zou aankomen. Eerst kwam er nog een andere trein, toen deze weg was, stond er op het vertrektijdenbordje dat deze trein 30 minuten vertraging zou hebben! Toen was ik het zat en ben naar de metro gelopen. Daar moest ik eerst een kaartje kopen, dan kon niet uit die machines, want die accepteerde alleen cash of chipknip. Beiden had ik niet (genoeg), dus maar naar de balie gegaan en daar gepind. De metro zou elk moment komen en kwam ook, keurig op tijd en reed me, wederom keurig op tijd naar Station Bijlmer. Om 9.50 was ik op de zaak, chagerijnig en koud. Gelukkig mocht ik van de baas eerder naar huis, omdat ik normaalgesproken op maandag vrij ben, maar vanwege Pasen geen echt dagje vrij zou hebben.

De treinreis terug zijn er geen gekke dingen gebeurd, niets om aan te merken. Dit is overigens de eerste keer sinds ik met de trein ga (4 of 5 maanden) dat er zo'n grote vertraging is, dus ondanks dit, zal ik toch met veel plezier met de trein gaan.

Volgende: Alles mag stuk! 12-'07 Alles mag stuk!

Reacties


Door Tweakers user krvabo, dinsdag 25 maart 2008 19:24

Lol slim van die andere automobilist om even te wachten :P

Door Tweakers user Urk, dinsdag 25 maart 2008 23:12

Leuk verhaal en gelukkig is de kruising goed verlopen en is er geen schade aan je auto!

Door Tweakers user Awaken, woensdag 26 maart 2008 11:17

Ik ben van de week ook al (gelukkig zachtjes) tegen een andere auto aangetikt. Schrik je toch wel even van...

Door Croatonos, woensdag 26 maart 2008 12:19

Ha die glaanie!
Leuk stukje man! Hoop dat je broek nog schoon is :P
Groetjes van je collega uit beverwijk!

Door Tweakers user maxi-pilot, woensdag 26 maart 2008 13:42

In BelgiŽ is het anders wel dagelijke kost dat de trein vertraging heeft :p

Door Tweakers user mae-t.net, woensdag 26 maart 2008 14:50

Ben benieuwd wat voor auto en banden je hebt, in mijn redelijk beperkte ervaring maakt dat nog wel een wereld van verschil. Een aantal jaar geleden op hetzelfde gladde wegdek in een vrij zware Omega op Michelin banden en in een lichte Berlingo met onbekende banden gereden, en de Berlingo ging al bijna als vanzelf glijden terwijl je in de Omega nauwelijks wat merkte. Tegenwoordig rij ik in een Escort busje op Toyo banden en heb voor mijn gevoel een bovengemiddelde grip (ook weer een relatief zware auto, maar het moet ook wel met de banden te maken hebben lijkt me).

Door Tweakers user Glaanie, woensdag 26 maart 2008 17:30

Ik rij een Suzuki Swift 1.3 uit eind 2002. Geen idee wat voor banden er onder zitten, dat laat ik graag aan de monteurs van de vakgarage over. Heb vorig jaar wel een winterbeurtje/inspectie gehad en alles kwam prima uit de test. Zitten wel all-seasons banden onder trouwens. En ik heb auto's gereden die 5 keer mijn jaarsalaris kosten, met ditto banden, op een gladde ijsbaan (testcircuit), ik weet dus ook wel hoe verschillende banden reageren met slecht weer. Maar voor dat weekje sneeuw wat we in Nederland per jaar hebben, ga ik geen winterbanden kopen, ik doe maar voorzichtig op de all-seasons banden ;)

@Croatonos: Wie ben jij? Jhon? :p

Door Croatonos, woensdag 26 maart 2008 20:52

Glaanie...Idd :D

Spreek je binnenkort nog wel even!

Door Tweakers user vr6-only, donderdag 27 maart 2008 00:49

Leuk verhaal man en vooral omdat het allemaal goed is afgelopen!
Ik had helaas minder geluk en me linker voor velg is nu beschadigd! :(
Heb er 8 maanden voor moeten sparen en in ťťn situatie naar de tering.....
Maar gelukkig geen mens of zo. Velg kan ik altijd vervangen.

Door Tweakers user Miss_Stranger, vrijdag 28 maart 2008 01:16

Nice story to read.
Gelukkig kun je achteraf, meestal wel om de situatie lachen. :P

Door Tweakers user Glaanie, maandag 31 maart 2008 21:50

Achteraf is alles leuk :p

Reageren is niet meer mogelijk